Міфи про сухофрукти

Міфи про сухофрукти:

1) Помиляються ті, хто вважає, що сухофрукти містять менше цукру і менш калорійні. Правда в тому, що при сушці з фрукта видаляють воду, тобто він втрачає в масі і властивостях (розпад деяких нестійких вітамінів, наприклад, вітаміну С), а ось цукор і калорії з нього нікуди не випаровуються. Таким чином, якщо абрикос важить 45 грам (близько 12 кілокалорій), то після його “перетворення” в курагу вагою в 10 грам, енергетичної цінності в ньому вже тягне на 15 кілокалорій.

2) Якщо ви вважаєте, що свіжі фрукти більш корисні, ніж сушені або заморожені – ви помиляєтеся. З усіх трьох вище перерахованих найбільш цінними є фрукти, які піддали шокового заморожування. Ну, звичайно, за винятком тих, що вам привезла “бабуся з села”.
Задайте собі питання: “Скільки пройшло часу з того моменту, як умовно свіжий фрукт був зірваний з гілочки і потрапив до вас в руки?”. А ось заморожені або сушені фрукти, піддаються термічній обробці буквально через кілька годин після збору. Так що, можна посперечатися про користь “умовно свіжих” і термооброблених фруктів.
Мабуть, на цьому “з дьогтем” можна закінчити. Тепер про користь сухофруктів.