Знаючи про користь сухофруктів, з давніх пір люди висушували плоди і ягоди, щоб харчуватися ними в холодну пору року. До речі, за цей час було придумано велика кількість способів виготовлення сухофруктів. Тепер фрукти можна не тільки сушити, але і зневоднювати, випарювати, маринувати в цукрі. Все це сприяє збереженню корисних властивостей сухофруктів і надає їм навіть відтінки іншого смаку. Так в чому ж їх користь?
Всім відомо, що всі фрукти корисні і повні вітамінів і мікроелементів, так от сухі фрукти їх не тільки зберігають, але і примножують. Кальцій в сухофруктах зміцнює кістки, робить волосся і нігті здоровими, покращує стан шкіри. Калій сприяє нормальній роботі серця і зміцнює нервову систему. Натрій і залізо підтримують баланс гемоглобіну в крові. Магній нормалізує кров’яний тиск. Клітковина змушує правильно працювати кишково-пішеварітельний тракт. А вітаміни групи В і А, що вже говорити, безперечно роблять користь сухофруктів незаперечною.
А тепер поговоримо про види сухофруктів, які знайомі вам не з чуток:
- курага, ті ж абрикоси, містить натрій, калій, магній, залізо, фосфор, пектин, вітаміни А і В, різні кислоти;
- родзинки, той же виноград, багатий калієм, марганцем, залізом, магнієм, вітамінами групи В і є дуже калорійним продуктом;
- фініки – до їх складу входять кальцій, магній, калій, фосфор, натрій, вітаміни В і Е;
- чорнослив, той самий зливу, сповнений всіма перерахованими речовинами плюс мідь, цинк, йод, хром, кобальт і безліч антиоксидантів;
- яблуко містить вітаміни А, В, С, клітковину, фруктозу і інші мікроелементи;
- також сухофруктами можуть бути банани, інжир, груша, диня, вишня, журавлина і багато інших фруктів;