Як вибрати сухофрукти?

Як вибрати сухофрукти?

В магазині віддайте перевагу сухофруктам у фірмовій упаковці. Але й вони не виключають хімічної обробки – як правило, діоксидом сірки та сорбіновою кислотою. На ринку куштуйте продукт. Надмірна сухість свідчить про порушення умов виготовлення або зберігання, винний (горілий) присмак – про недостатньо якісну обробку сировини. М’якоть сухофруктів легко вбирає в себе шкідливі вихлопи, тому не купуйте їх на узбіччі доріг!

Колір сухофруктів також важливий:

  • занадто яскравий колір кураги – обробка діоксидом сірки;
  • золотистий відтінок родзинок – обробка сульфітами;
  • темно-сірий антрацитовий відтінок чорносливу – обробка гліцерином.

«Правильні» сухофрукти часто виглядають непримітно – адже в процесі сушіння вихідний продукт темнішає і зморщується.

Перед вживанням ретельно промийте сухофрукти, щоб очистити їх від бруду і видалити хімікати, якими їх, можливо, обробляли в процесі сушіння.