Сухофрукти

image1З давніх часів люди шукали способи зберегти продукти і при цьому зберегти всі їхні корисні властивості. При цьому в природі існують такі продукти, які не тільки не втрачають своїх поживних і лікувальних властивостей при тривалому зберіганні, а тільки збільшують свою поживну цінність. До таких продуктів відносяться всім відомі і давно улюблені – сухофрукти. Багато хто думає, що сухофрукти втрачають свої корисні якості після обробки і сушки. Як раз навпаки, вони не тільки залишаються такими ж корисними, але й набувають більше мікроелементів. Так в чому ж користь сухофруктів? Користь сухофруктів унікальна, оскільки висушені плоди фруктів і ягід, як правило, не тільки зберігають всі їх корисні властивості і речовини, але навіть примножують. Наприклад, в куразі калію, фосфору, магнію і заліза міститься набагато більше, ніж у свіжих абрикосах.

Сухофрукти зберігають всі корисні властивості свіжих фруктів. Таким чином у нас є можливість отримувати корисні речовини не тільки влітку, але й цілий рік. Сухофрукти відносяться до концентрованих продуктів, їх слід вживати помірно, перед вживанням бажано розмочувати. Із сухофруктів виходять корисні, смачні компоти, досить залити їх окропом і закрити щільно кришкою, тоді вони стануть м’якими і віддадуть всі свої корисні речовини. Якщо додати цукор, то природний смак фруктів пропаде. Набагато краще додати трохи меду. Перед сном корисно з’їдати сухофрукти протерті через м’ясорубку, можна з чаєм, це допоможе вам спокійно заснути.Чим же корисні сухофрукти?

Пропонуємо Вашій увазі:

recipes
Рецепти з сухофруктами
recipes
Цікаво знати
recipes
Наші новини