Приготування медового торта з чорносливом:
Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см. В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром. Перетираємо яйця з цукром. Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком. Додаємо масло і мед. Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла. Ставимо на водяну баню і додаємо гашену соду. Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно. Додаємо борошно. Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. киснути. Тісто готове. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться. Випікаємо коржі. З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта. Коржі готові. Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти. Підсушуємо подрібнений корж. Горіхи і чорнослив подрібнити ножем. Подрібнені горіхи і чорнослив. Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.
Збиваємо сметану з цукром. Корж змастити кремом. Перемащуємо коржі кремом. На крем викласти горіхи і чорнослив. На крем викладаємо чорнослив і горіхи. Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру. Зверху знову шар крему. Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий. Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!