Як вибрати сухофрукти?
В магазині віддайте перевагу сухофруктам у фірмовій упаковці. Але й вони не виключають хімічної обробки – як правило, діоксидом сірки та сорбіновою кислотою. На ринку куштуйте продукт. Надмірна сухість свідчить про порушення умов виготовлення або зберігання, винний (горілий) присмак – про недостатньо якісну обробку сировини. М’якоть сухофруктів легко вбирає в себе шкідливі вихлопи, тому не купуйте їх на узбіччі доріг!
Колір сухофруктів також важливий:
- занадто яскравий колір кураги – обробка діоксидом сірки;
- золотистий відтінок родзинок – обробка сульфітами;
- темно-сірий антрацитовий відтінок чорносливу – обробка гліцерином.
«Правильні» сухофрукти часто виглядають непримітно – адже в процесі сушіння вихідний продукт темнішає і зморщується.
Перед вживанням ретельно промийте сухофрукти, щоб очистити їх від бруду і видалити хімікати, якими їх, можливо, обробляли в процесі сушіння.