У кухні практично будь-якої країни, є страви з сухофруктами. Їх комбінують з м’ясом і рибою, з рисом і картоплею, використовують при заквасці овочів. Запропонуємо декілька простих рецептів на кожен день:
- з ранку багато хто з нас їдять кашу, в такому випадку всі її корисні властивості можна збільшити, додавши в неї жменю сухофруктів, можна одного виду, а можна декількох, на ваш смак, також сухофрукти можна додавати в йогурт, сир і навіть, кукурудзяні пластівці і мюслі;
- плов з сухофруктами: беремо рис, варимо його, за 10хв до готовності додаємо ошпарені окропом сухофрукти, перемішуємо, при цьому додаємо цукор і вершкове масло, якщо хочете отримати більш розсипчастий плов – готуйте його в духовці;
- на десерт можна з’їсти просто сухофрукти, але це ж не цікаво, чи не так? Спробуйте додати в сухофрукти горіхи і мед, смачний і корисний в усіх відношеннях. Вийшло дуже просте і дуже смачні ласощі для ласунів, а головне, шалено корисне.
Не дарма в безлічі дієт, сухофрукти не тільки дозволені, але й рекомендовані до вживання. Вони містять у собі не тільки глюкозу, але й надзвичайно багаті мінеральними речовинами і вітамінами. Виходить і солодко, і корисно, і смачно.