Фруктовий плов

Рис – 2 склянки, мигдаль, світлий родзинки, курага, чорнослив або інші сухофрукти – всього 8 ст. л., щіпка солі, вершкове масло і цукор за смаком.

На дно горщика покладіть промиті і зашпаренние сухофрукти без кісточок (великі краще нарізати), насипте промитий рис і залийте його водою, щоб вона була на 1-2 см вище вмісту горщика. Готуйте в духовці при температурі 190 °. Коли рис буде готовий, додайте за смаком цукор. Перемішайте і, вимкнувши вогонь, залиште під кришкою в остигає духовці на 10-15 хвилин. Перед подачею на стіл додайте олію.

Таке дієтичне блюдо корисно всім. Якщо вашим близьким набридла звичайна каша на сніданок, можна замінити її і фруктовим пловом. Це заряд енергії на цілий день!